Bangert 30 1619GJ Andijk
Bangert 30 1619GJ Andijk > Vreemd

Vreemd

tante t buurtje of bangert

Loesje uit de polder

Loesje Loes Hamel, Lous Hamel

Loes Blokker 1938-1974 Loes Hamel

Verklaring van Loesje Blokker (vroeger Loesje Hamel) en
haar vriend Michael 4'30" vpro 20-2-1969


Geboren: Julius Caesar Hamel, Julius Hamel

Gehuwd met Loes Blokker, Lous Blokker (1938-1974) op 10-4-1961.

Ouders: Jacobus Gerardus (Jack) Hamel en Amanda Aronds


fotomodel, caberetiere Loes Hamel

- Was hij ook gecharmeerd van de ideeën in de hippiescene?

“Degene die dat eigenlijk vooral bij hem binnenbracht was Loesje Hamel. Die had een tijd in New York en aan de Westkust van Amerika gewoond en kwam terug met een heleboel informatie. Later hebben we nog een programma gedaan dat ‘Shaffy Verkeerd’ heette, waarin zij ook wat deed en we met twee trio’s speelden: dat van Louis van Dijk en het Trio Thijs van Leer, met een hammondorgel en een basgitaar Loes Hamel kwam daarin met het stuk ‘Released’ van Bob Dylan. Toen gingen mijn ogen open voor teksten, daarvoor was ik eigenlijk alleen maar met instrumentale muziek bezig geweest, zowel klassiek als jazz. Pas door Dylan, de groep Traffic en Shaffy ben ik ook op teksten gaan letten.”

http://www.shaffy.nl/thijsvanleer.html


Ikjan babbelt er op los achter de schrijfmachine (carboncopie?): “Een vriendinnetje van mij, je kent haar wel: Loesje-uit-de-polder (weet je trouwens dat die helemaal maf geworden is, hip enzo met kralen kettingen en psychedelic maandverband zit ze bij haar moeder op zolder in Andijk marihuana te roken met een Amerikaanse niksnut, zelfs de koeien schijnen stoned rond te lopen, met glazige ogen enzo) heeft het gepresteerd om tóch boerenkool mee te smokkelen.”
Hij doelt, veronderstel ik, op marihuana, maar stapt over op de echte boerenkool die hij met zijn vriendin gaat eten, supergeouwehoer over niets van belang.
Maar over Loes Blokker (1938-1974, onder de naam Loes Hamel in dit boek aan te treffen) op deze manier schrijven, is zo’n onvergeeflijk domme, onbarmhartige uitlating dat het me pijn doet.
Deze buitengewone vrouw, edelvrouwe, was allerminst ‘maf’, maar buitengewoon talentvol, met een prachtige stem - ze zong samen met Ramses Shaffy in de kleine Nestheatershows al in de jaren vijftig en beleefde een glanzende carriere als fotomodel, en bovenal een en al onbaatzuchtige liefde. Haar Amerikaanse vriend, let’s name him Michael Mcgillyguddy, was absoluut geen nietsnut, maar een harde werker die een oude boerderij omtoverde tot prachtig woonpaleis, achter het erf van de familie Blokker, lieve vader en moeder, een weiland en een slootje met brug verder, in het stiltecentrum van de wereld, Andijk Noord-Holland, hoogste percentage onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij maakte met Michael in een prachtige camper diverse reizen door India; was bevriend met Olivier Boelen en had ooit een Indiase musicus te logeren. Ik herinner me daarbij gemaakte foto’s. Ooit op te zoeken. Loes was een droom van vrede. In mijn dichtbundel Mij Best uit 1976 een aan haar gewijd In memoriam. Ontstellend was de onverwachte doodstijding, door Michael op de Weesperzijde aan vier van haar vrienden gebracht. Zij had niemand in haar vriendenkring op de hoogte gesteld van haar afscheid van het leven. Ik vind dat niet maf, noch laf: ik vind het van een verpletterend inzicht, zo even tussendoor

http://www.simonvinkenoog.nl/pages/hic/Jan%20Cremer.htm


Zo is het toevallig ook nog ''s een keer, Loes Hamel

Zo is het toevallig ook nog eens een keer is de titel van een satirisch Nederlands televisieprogramma, dat van 1963 tot 1966 werd uitgezonden door de VARA, naar het voorbeeld van het BBC-programma That Was The Week That Was.

-->

Comments or GuestBook?De hele dag met zijn cut achter de computer , Dan zou je denken dat je er toch weleens achter komt dat je meer als 2 wijsvingers hebt en dat als je die gebruikt dat het dan veel sneller gaat
Got your ip


Big thanks to BingBot, GoogleBot, YandexBot for being the best visitors to my sites ;-)

GuestBook