Bangert 30 1619GJ Andijk
Bangert 30 1619GJ Andijk > Dijkmans Zoet Appel

Dijkmans Zoet Appel

Oh, wat is die Luberth Dijkman lekker zoet ?!

Zus had Tuincentrum Piet Boeder hornpad  opdracht gegeven een apelboompje te bezorgen op 21 december 2011

Piet had hem op het dwarsland 30 gezet

voor een oostopper is bangert het hele buurtje bij sarto


Dijkman's Zoet

Zoete appels voor de stamppot ("hete bliksem").

De Dijkmans zoet is een stevige maar toch sappige appel die ideaal is om te verwerken in hete bliksem en andere stamppotten.

LEEFTIJD
De Dijkmans zoet is een oud appelras. De appels groeien aan oude appelbomen in de Betuwe. De Dijkmans zoet komt oorspronkelijk uit de omgeving van Maurik of Wijk bij Duurstede.

SMAAK
Droog en zoet. De smaak is na het koken niet al te uitgesproken.

VORM
Matig groot, vrijwel even hoog als breed en gelijkmatig van vorm. De Dijkmans zoet is groen/ geel met een helderrode blos en heeft ‘roestvorming’ rond de steel. Het vruchtvlees is wit en droog.

SCHOONMAKEN
Schil kookappels pas op het laatste moment. Verwijder dan ook het klokhuis en snijd ze in stukjes. Je kunt ze eventueel in koud water met citroensap bewaren om te voorkomen dat ze bruin uitslaan.

BEWAREN
Appels blijven op een fruitschaal bij kamertemperatuur doorgaans wel een week goed, soms nog langer. Bewaren in de groentelade of op een andere koele plek bevordert de houdbaarheid.

AANVOERTIJDEN
Eind september tot maart

GEZONDHEIDSVOORDEEL
Appels zijn rijk aan vitamine C en bevatten zeer veel vezelstoffen. Bovendien wordt aan de appel een cholesterolverlagend effect toegeschreven.

Bron: Slow Food Zwolle

Comments or GuestBook?De hele dag met zijn cut achter de computer , Dan zou je denken dat je er toch weleens achter komt dat je meer als 2 wijsvingers hebt en dat als je die gebruikt dat het dan veel sneller gaat
Got your ip


Big thanks to BingBot, GoogleBot, YandexBot for being the best visitors to my sites ;-)

GuestBook